Randweg Westerbork 'super'; fietspad een probleem

WESTERBORK - De meesten zijn er gelukkig mee. Ruim honderd Westerborkers bezochten woensdagavond de informatiebijeenkomst over de nieuwe route voor het vrachtverkeer.

Jaren steggelen

De Brandenweg, een landweg aan de oostkant van het dorp, wordt de nieuwe randweg voor het doorgaande vrachtverkeer tussen Borger en Hoogeveen. Dat hoeft na jaren steggelen met de provincie binnenkort niet meer door het dorp.

Veel deskundigen?

Alleen zijn ondernemers van De Noesten tegen een fietspad vlak langs hun bedrijven en de brandweerkazerne. Want net als bij voetbal zijn er natuurlijk op verkeersgebied veel deskundigen.

"Dat fietspad ligt te dicht bij de bedrijven. Dat is gevaarlijk met laden en lossen. Ook de brandweer en de ambulancepost hebben bezwaren," zegt een ondernemer. "Het kan beter aan de overkant, achter de bedrijven langs."

'Super'

Maar over het algemeen zijn de reacties: "Super voor Westerbork." Midden-Drenthe verwerkt de reacties en komt binnenkort met een aangepast voorstel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl