Etappeschema Olympia's Tour rond: kasseien, klimmetjes en tijdrit

Het etappeschema van Olympia's Tour 2015
Het etappeschema van Olympia's Tour 2015
WIELRENNEN - Het volledige etappeschema van de 63ste Olympia's Tour is rond. Eerder werd al bekend dat de oudste etappekoers van Nederland dit jaar van start gaat in Assen.
De wielerronde was door grote betalingsachterstanden op sterven na dood. Thijs Rondhuis uit Exloo heeft samen met marathonschaatsster Danielle Lissenberg-Bekkering de handschoen opgepakt. Zij zorgen ervoor dat ook de 63ste editie doorgaat.

Assen
Op 12 mei gaat de wielerkoers van start met een ploegentijdrit van 15 kilometer door Assen. De middagetappe gaat van Assen naar Ureterp. In de tweede etappe fietst het peloton van het Gelderse Ulft naar Gendringen en etappe drie begint en eindigt in het Limburgse Reuver.

Kasseien en klimmetjes
De vierde etappe heeft drie omlopen met een totale lengte van 172 kilometer en wordt verreden in het Belgische Diegem. In iedere omloop zijn twee klimmetjes opgenomen, zodat gestreden kan worden om de bolletjestrui, en ook krijgen de renners in totaal zes kasseistroken voor de kiezen.

Op zaterdag 16 mei strijden de renners tegen elkaar in een individuele tijdrit van bijna negen kilometer door Delft. De middagetappe gaat ook door Delft en heeft een lengte van bijna honderdveertig kilometer. De etappekoers eindigt op zondag 17 mei met een rit over ruim 163 kilometer door Rijswijk.

Olympia's Tour werd vorig jaar gewonnen door Berden de Vries uit Gieterveen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl