Grote verkeerscontrole in Assen; zes auto's in beslag genomen [video]

ASSEN - De politie en de belastingdienst houden vandaag een grootschalige controle in Assen. Verkeer dat opvalt wordt van de weg gehaald en naar het Veemarktterrein geloodst. Bij de controle zijn zes auto's in beslag genomen.
Politie
Auto's met en zonder aanhangers, vrachtwagens, motoren en brommers. Alle verdachte voertuigen worden gecheckt. Ook wordt er gelet op openstaande bekeuringen. Bestuurders moeten ter plekke betalen.
Belastingdienst
Bij de controle staan ook voertuigen van de belastingdienst opgesteld. Zij staan er om niet betaalde belastingaanslagen te innen. "Vroeger deden we alleen de wegenbelasting, maar nu doen we alle achterstallige aanslagen", laat een coördinator van de belastingdienst weten.

Automatic Number Plate Recognition

Op twee plaatsen in Assen staan apparaten opgesteld die nummerplaten lezen en door een databank halen. Omdat schulden gekoppeld zijn aan het kenteken kunnen de belastingdienst en de politie zien of er bij bestuurders nog boetes en aanslagen openstaan.
Nooit eerder in Assen
"Dit is de eerste keer dat we dit in Assen doen", zegt een coördinator van de belastingdienst. De politie heeft al vaker grootschalige acties in de Drentse hoofdstad gehouden, maar de belastingdienst nog nooit. Volgens de coördinator zijn er bepaalde gebieden waar meer betalingsachterstand is. Waar Assen staat in het rijtje met wanbetalers kan hij nog niet zeggen, omdat het dus de eerste keer is.
Bij de operatie zijn zo'n 35 mensen betrokken. Zowel opvallende als onopvallende wagens rijden door heel Assen om verkeersdeelnemers naar het Veemarktterrein te loodsen.
De operatie begon vanmorgen rond 10 uur en zal duren tot een uur of 5 vanmiddag.

Vanaf mijn werkplek in

">

Blijkbaar grote politie actie in Assen bij Veemarktterrein.

">

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl