Motorrijders dit voorjaar met juiste dresscode de weg op

ASSEN - Motorrijden is een feestje, als jij je aan de dresscode houdt. Met deze slogan en een bijpassende campagne willen Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe, het Verkeer- en Vervoerberaad Groningen en de politie motorrijders dit voorjaar veilig op weg helpen.

Motorrijders zijn kwetsbaar
"Motorrijders zijn erg kwetsbaar, uit cijfers van ziekenhuizen blijkt dat motorrijders zonder bescherming ernstiger gewond raken dan goed aangeklede motorrijders", vertelt Hielke Verbree van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD).
Wat is de juiste dresscode?
Volgens de VVBD kan een goed motorpak levens redden. Het is belangrijk om een pak van leer, nylon of textiel te dragen. Dit pak beschermd de schouders, ellebogen, rug, heupen en knieën bij een val. Ook worden dikke handschoenen en hoge schoenen of laarzen aangeraden.
De campagne
De campagne van de VVBD bestaat uit het verspreiden van posters en flyers bij motorclubs, dealers en rijscholen. Ook wordt er via social media de aandacht gevraagd voor veilig motorrijden.
De campagne loopt tot en met half juli.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl