Stadskanaal in de race voor Wereldspelen voor dwergen

Atletiek
Atletiek
STADSKANAAL - De Wereldspelen voor kleine mensen in Stadskanaal? In 2017 kan het daar zo maar van komen, meldt RTV Noord.
De Belangenvereniging Van Kleine Mensen (BVKM) diende eind februari een bidbook in bij de organisatie.
World Dwarf Games
Bij de Wereldspelen voor dwergen, officieel de World Dwarf Games, strijden mensen kleiner dan 1,55 meter tegen elkaar op het voetbalveld, de atletiekbaan en in het zwembad. De vorige editie, in het Amerikaanse Michigan in 2013, trok 395 deelnemers.
De BVKM telt nu 325 leden. Door de Wereldspelen voor dwergen naar Nederland te halen hoopt de vereniging sportmogelijkheden voor kleine mensen een flinke impuls te kunnen geven.
Waarom Stadskanaal?
Volgens de organisatie is Stadskanaal de beste locatie vanwege het Pagecentrum. "Daar kunnen achthonderd mensen slapen, dat is ideaal. Ook zijn er veel sportfaciliteiten in de omgeving, dus Stadskanaal is in Nederland de beste plek", vertelt secretaris Ben Froom uit Annen. Namens de Disability Games Foundation heeft hij het bidbook ingediend.
Ook is Stadskanaal logistiek goed te bereiken en wonen veel mensen van de organisatie in of bij Stadskanaal. "Ik heb er 25 jaar gewoond, dus ik zou het prachtig vinden als het daar wordt georganiseerd", zegt Froom.
Bekendmaking in mei
De International Dwarf Athletic Federation maakt begin mei bekend of de Wereldspelen voor dwergen aan Stadskanaal wordt gegund. Als locatie denkt de organisatie aan sportpark Pagedal.
Het sportevenement vindt één keer in de vier jaar plaats. De eerstvolgende is in 2017 en als het bid van de BVKM goed genoeg is, kan deze zevende editie dus naar Stadskanaal komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl