De Haas dient klacht in tegen wethouder Dolfing

BEILEN - Raadslid Charles de Haas van Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork heeft bij de gemeente een officiële klacht ingediend tegen wethouder Emko Dolfing (PvdA) van Midden-Drenthe.

In zijn hemd gezet

"De wethouder heeft me geschoffeerd. Ik voel me gewoon in mijn hemd gezet," zegt De Haas. Aanleiding voor de klacht is het raadsdebat van vorige week. De Haas stelde vragen over het pand Nassaukade 1-3-5 in Beilen.
De eigenaresse wil dat pand verkopen, maar vindt dat de gemeente Midden-Drenthe haar tegenwerkt. In het pand mogen volgens haar zowel woningen, winkels en een combinatie daarvan komen. Maar plannen van potentiële kopers zijn door wethouder Dolfing steeds afgewezen. "Zo kan ik het pand nooit verkopen," zegt zij.

Doodleuk

Charles de Haas vroeg tijdens de raadsvergadering aan de wethouder hoe het zit. "Ik had een lijst met vragen. Vroeg nog aan de burgemeester of ik ze één voor één aan de wethouder moest stellen en per vraag antwoord kon krijgen. Nee, ik moest ze in één keer allemaal stellen. En toen ik dat had gedaan zei de wethouder doodleuk dat hij nu geen antwoord gaf, maar pas later in een raadscommissie. Dat hadden ze vooraf wel kunnen zeggen. De wethouder hoort gewoon antwoord te geven. Ik vind het belachelijk."
Een commissie buigt zich over de klacht van raadslid De Haas tegen wethouder Dolfing.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl