Dorp Tynaarlo woedend over uitstel aanleg rotonde

TYNAARLO - Het dorp Tynaarlo is woedend nu de aanleg van een rotonde op de levensgevaarlijke oversteek naar de sportvelden dreigt te worden uitgesteld.
De gemeenteraad wil namelijk eerst onderzoek doen naar de bouw van een Multifunctionele Accommodatie (MFA) aan de Loopstukken II. Daarna worden pas de procedures voor de rotonde gestart.

Niet afgesproken

Volgens Anketrien Schillhorn Van Veen is dat beslist niet afgesproken. Het onderzoek hoeft voor de dorpelingen al helemaal niet, omdat ze tevreden zijn wanneer er een nieuwe school komt op de plek waar deze nu ook staat en dat op de sportvelden nieuwbouw komt waar ook het dorpshuis onderdak krijgt.

Rotonde

Het onderzoek hoeft volgens de dorpelingen de aanleg van een rotonde ook niet te vertragen. Wethouder Miriam Engels laat nu uitzoeken hoe lang het onderzoek naar de MFA-lokatie gaat duren en of dit inderdaad leidt tot latere aanleg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl