Motie sneuvelt: Assen moet 's avonds blijven betalen voor straatparkeren

ASSEN - Toch geen coulance voor bezoekers die 's avonds in het Asser stadscentrum moeten zijn en hun auto langs de straat of op een plein parkeren. Een motie in de gemeenteraad, om het betaald parkeren weer met twee uur in te korten, en terug te brengen van 21.00 uur naar 19.00 uur, redde het niet.

Moeite met betaald parkeren

De VVD en de SP kwamen met de motie, na klachten over het nieuwe parkeerbeleid in Assen. Bezoekers van familie in de binnenstad, vrijwilligers van verenigingen, koorleden die in het ICO moeten zingen, of ondernemers, allemaal hebben ze er volgens de twee partijen moeite mee dat er nu betaald moet worden.
Parkeergarages vullen
Tot dit jaar hoefde er na zes uur 's avonds in het centrum van Assen niet betaald te worden voor parkeren op straten en pleinen. Maar om de parkeergarages beter gevuld te krijgen en de vele tonnen tekort op het parkeerbedrijf terug te brengen, is dat gewijzigd. Vanaf januari moet er tot negen uur ´s avonds geld in de parkeermeters en dat is voor veel mensen slikken.

Te vroeg voor conclusies

Maar VVD en SP kregen met hun motie alleen steun van CDA, GroenLinks en OpAssen. De andere partijen vinden het nu nog veel te vroeg om conclusies te trekken. "Geef het eerst een jaar de tijd, om te zien wat nu daadwerkelijk de effecten zijn. Een aantal klachten is veel te mager om nu alweer het hele parkeerbeleid op de schop te nemen", aldus Tjerk Medemblik van de ChristenUnie.

Wethouder blij

De enige aanpassing die nu wel wordt gedaan is het verlengen van de parkeertijd op sommige plekken in de stad, zodat zangkoren bij het ICO of bezoekers van sportscholen in de stad niet halverwege hun sport- of kooravond naar de parkeermeter moeten om een nieuw kaartje te halen. Ook wordt het nieuwe parkeerbeleid niet pas in april volgend jaar geëvalueerd, maar drie maanden eerder, in januari, zo zegde wethouder Harmke Vlieg toe. Zij was blij dat de motie het niet haalde, omdat dit anders een gat in haar parkeerbegroting had geschoten van 100-duizend euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl