Steun voor fusie Haren en Tynaarlo groeit

Gemeentehuis van Tynaarlo
Gemeentehuis van Tynaarlo
HAREN - Het aantal partijen dat een fusie tussen Haren en Tynaarlo wel ziet zitten, groeit. Tijdens een verkiezingsdebat in het gemeentehuis van Haren gaven zowel de VVD als het CDA duidelijkheid over het plan.
Dat meldt RTV Noord. VVD-lijsttrekker Mark Boumans, zelf woonachtig in Haren, windt er geen doekjes om: "Ik zou dat prima vinden." Ook CDA-Statenlid Truus van Kleef heeft er geen moeite mee: "Nee, wij gaan niets blokkeren. Als het gebied het wil, dan moet dat gebeuren."

Voorbode
Van Kleef vindt het niet erg om Haren aan Drenthe te verliezen. "Daar komt vast wel iets anders moois voor terug", zo laat ze weten. VVD'er Boumans denkt dat de fusie tussen Haren en Tynaarlo de voorbode kan zijn van een fusie tussen Groningen en Drenthe.

Tegenstanders
Niet iedereen is voorstander van de fusie tussen de Drentse en Groningse gemeenten. D66-lijsttrekker Tim Zwertbroek wijst erop dat de beide gemeenten nog met elkaar in gesprek zijn en wil er daarom voorlopig niet veel over zeggen. PvdA-lijsttrekker William Moorlag is een duidelijke tegenstander, volgens hem hoort Haren bij Groningen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl