Beruchte oplichter Anne K. twee jaar achter tralies

EELDE - Oplichter Anne K. uit Eelde is door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. Ook moet de 50-jarige zich psychisch laten behandelen.
Daarnaast moet K. bijna 20.000 euro aan schadevergoedingen betalen aan zijn slachtoffers. De rechter acht Anne K. schuldig aan diefstal en oplichting. Tegen de man was 3,5 jaar cel geëist. De uiteindelijke straf viel lager uit, omdat de rechter hem niet in alle gevallen schuldig achtte.

Tientallen aangiftes

De oplichter maakte jarenlang slachtoffers, vooral onder alleenstaande vrouwen die hij via datingsites leerde kennen en later geld afhandig maakte. Ook verbleef hij regelmatig in hotels zonder te betalen en huurde hij auto's zonder te betalen. De laatste jaren werden tientallen aangiftes gedaan tegen K. "Hij heeft het vertrouwen van veel mensen op grove wijze geschonden en heeft op geen enkele manier berouw getoond", aldus de rechter.

Al vier maanden celstraf

Voor eerdere oplichtingspraktijken werd Anne K. al veroordeeld tot vier maanden cel en vier maanden voorwaardelijk. Die straf moet hij nog uitzitten.

Niet aanwezig

Anne K. was niet bij de uitspraak van de rechter aanwezig.

Teleurstelling bij werkgroep

De werkgroep Anne K. is teleurgesteld dat de straf lager uitvalt dan de eis en dat sommige slachtoffers met lege handen staan. Wel zegt de woordvoerder dat hij blij is dat Anne K. ook psychisch behandeld wordt.

Advocaat: hoger beroep

Leon Rommy, de advocaat van Anne K., geeft in een reactie aan teleurgesteld te zijn over de uitspraak. Hij heeft gepleit voor vrijspraak op alle punten waar K. van wordt verdacht.

"Ik heb contact gehad met mijn cliënt en ook hij is teleurgesteld over de uitspraak, we gaan nog verder overleggen en overwegen zeer zeker een hoger beroep."

Eerder hierover

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl