Vrouw krijgt taakstraf voor vervalsen van schadeformulieren en cocaïnebezit

De vrouw verkeerde mogelijk onder invloed van drugs
De vrouw verkeerde mogelijk onder invloed van drugs
ASSEN/BEILEN - Tachtig uur taakstraf voor een 28-jarige vrouw uit Groningen. De vrouw kreeg de straf opgelegd vanwege het vervalsen van schadeformulieren en het bezit van cocaïne.

Huurauto's
De vrouw vervalste verzekeringspapieren na aanrijdingen met gehuurde auto's. Dit deed ze samen met haar partner. De twee huurden in september en oktober van 2013 vijf keer een auto bij een bedrijf in Groningen. Met die auto's veroorzaakten ze aanrijdingen, waarna ze de beschadigde auto's terugbrachten naar het verhuurbedrijf. De medewerkers kregen argwaan en gingen naar de politie.

Drugshandel

In Beilen liep de vrouw begin vorig jaar tegen de lamp. Bij een onderzoek naar drugshandel werd gezien hoe vanuit een auto mogelijk drugs werden verhandeld. Agenten achtervolgden de auto en zetten het voertuig in Groningen aan de kant. Daar bleek het te gaan om de 28-jarige Groningse. Ze had 32 bolletjes cocaïne op zak. Naar eigen zeggen om te bewaren voor anderen.
De rechter geloofde haar verhaal niet en heeft haar naast de taakstraf een voorwaardelijke celstraf van drie maanden opgelegd. Ook moet ze zich laten behandelen.
Haar partner zit inmiddels een lange celstraf uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl