Off-day FC Emmen: FC Oss wint met 2-3

FC Emmen verloor met 2-3 van FC Oss
FC Emmen verloor met 2-3 van FC Oss
VOETBAL - FC Emmen is de strijd om de vierde en laatste periode slecht begonnen. FC Oss, vorige week winnaar geworden van de derde periodetitel, was met 2-3 te sterk. Een terechte nederlaag, want de spelers van FC Emmen hadden een complete off-day. Ondanks het verlies staat Emmen nog wel vijfde in de Jupiler League, maar komt de concurrentie voor een playoff-plek angstvallig dichtbij.

"Gaven totaal niet thuis"

FC Oss speelde fris en fruitig en verdiende de drie punten volkomen tegen het stroef spelende FC Emmen, waar de meeste spelers bij lange na niet hun normale niveau haalden. Joop Gall voelde het al snel aankomen dat het niet de avond van FC Emmen zou worden. "Vanaf de aftrap gaven we totaal niet thuis. We waren overal te laat, er was geen communicatie en er was veel twijfel. Maar ondanks dat het de vierde nederlaag in zes duels is, beschouw ik dit wel als een incident. We kunnen veel beter en moeten dat binnenkort ook laten zien.''

Eerste helft

Binnen twintig minuten keek FC Emmen al tegen een 2-0 achterstand aan. Tije ten Den bracht zijn ploeg met een kopbal aan de leiding en Justin Mathieu verdubbelde even later de score. Beide keren kwam de voorzet van de rechterkant en konden de doelpuntenmakers zonder enige hinder scoren. Ondanks het tegenvallende spel was Emmen twee keer heel dichtbij een treffer. Eerst werd Cas Peters in de zestien tegen de mat gedrukt, maar scheidsrechter Sanders vond dat geen strafschop waard en twee minuten later leek Roland Bergkamp te scoren, maar bleek de bal niet over de doellijn te zijn geweest.
Tweede helft
Na rust begon FC Emmen aardig met Boy Deul als vervanger van Soufiane Laghmouchi, maar het was weer FC Oss dat scoorde. In de counter maakte Genaro Snijders de 0-3 na een inschattingsfout van Luis Pedro. De wedstrijd leek gespeeld, maar door treffers van Roland Bergkamp in de 89e minuut en Cas Peters één minuut later veerde het thuispubliek weer op, maar aan de 2-3 stand veranderde niets meer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl