Drie katten opgehangen in Emmer-Compascuum

EMMER-COMPASCUUM - In de omgeving van Emmer-Compascuum lijkt een kattenhater actief te zijn.

Gisteravond vonden medewerkers van de
twee katten die mogelijk zijn opgehangen. Dat is niet de eerste keer:
troffen medewerkers van de Dierenambulance ook al een dode kat aan in Emmer-Compascuum. Dat dier was opgehangen aan een boom.
In totaal zijn er in twee dagen tijd dus drie dode katten gevonden.
Vierde geval
Maar daar blijft het niet bij. Vorige week ontsnapte een kat ternauwernood aan de dood. Dat dier kwam thuis met een koord om zijn nek, maar overleefde.

Binnenblijven

De Dierenambulance Zuidoost-Drenthe raadt kattenbezitters aan om hun huisdier de komende tijd zoveel mogelijk binnen te houden.

Verdriet

De baasjes van de kat die donderdag is gevonden, zijn erg verdrietig:

'Een raar gevoel'

Bij kattenliefhebber Gerard werd één van de opgehangen katten in zijn achtertuin gevonden. "Hij lag onder takken in het bos. De bovenbuurman heeft hem gepakt en begraven. Daar was ik ook bij.

Geen flauw benul

De inwoners van Emmer-Compascuum hadden geen flauw benul van de actieve kattenhater, totdat ze het bericht van de Dierenambulance op Facebook zagen. "Toen kreeg ik een naar gevoel in mijn mond", zegt Gerard. "Ik zei tegen mijn vriendin dat dit de derde kat wel eens kon zijn."
De kattenliefhebber volgt dan het advies van de Dierenambulance ook op. "Onze katten komen sowieso niet vaak buiten, maar nu dit gebeurt helemaal niet. Het volgende slachtoffer kan je eigen kat zijn. En dat wil je zeker niet."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl