'Wolf vertoont opvallend gedrag'

© Jan van der Aa
NOORD-SLEEN - Volgens wolvenkenner Jos de Bruin vertoont de wolf die is gezien bij Noord-Sleen 'opvallend gedrag'.
Normaalgesproken zijn wolven namelijk schuw, maar de wolf die vanochtend is gezien zag er erg tam uit. Daarnaast lijkt de wolf speels gedrag te vertonen.

Münster

De Bruin vermoedt dat de wolf afkomstig is uit een roedel in het Duitse Münster. Dat de wolf in Noord-Sleen is gezien, verbaast hem niks. Volgens De Bruin trekken de wolven steeds westelijker.

100%

Dat het om een wolf gaat en bijvoorbeeld niet om een hond staat voor de wolvenkenner vast. "Het kan niet anders," zegt De Bruin.

In Ruinen is het wolvenpark Oikos gelegen. Het zou Jos de Bruin niet verbazen als de wolf daarom naar Ruinen trekt. Een wolf kan zijn soortgenoten op grote afstand horen.

'Houd schapen binnen'

Volgens de wolvenkenner is het ook goed mogelijk dat het schaap, dat vanochtend dood werd gevonden in Nieuw-Amsterdam, inderdaad is aangevreten door de wolf. Speekselonderzoek kan dat uitwijzen.

Jos de Bruin adviseert schapenhouders hun dieren voorlopig binnen te houden, vooral als er lammetjes zijn.

Wild of ontsnapt?

De Bruin gaat in eerste instantie uit van een wilde wolf. Toch zou het ook nog om een ontsnapte wolf kunnen gaan, zegt de wolvenkenner. Zo zou het dier kunnen zijn ontsnapt uit een dierenpark. Maar dat is niet aannemelijk, omdat er geen vermissing is gemeld. Een laatste optie zou dan nog zijn dat de wolf is grootgebracht bij mensen thuis, waarna het dier is ontsnapt.

Jos de Bruin

Wolvenkenner Jos de Bruin runt een wolvenopvang over de grens bij Nijmegen. Hij leeft al twintig jaar tussen de wolven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl