Elim verliest en hoopt op gratie

VOETBAL - In de vierde klasse D heeft Elim voor de tweede keer dit seizoen verloren. Borger was met 1-3 te sterk. Elim mist de vijf geschorste zaalvoetballers erg, maar de spelers dienen, net als Justin Benjamins van MSC, een gratieverzoek in bij de KNVB.
Borger begon sterk aan de wedstrijd. De thuisploeg werd vroeg onder druk gezet en de gasten namen in de negende minuut de leiding door een treffer van Ronald Bulthuis.

Borger kreeg in de eerste helft kansen om de score te vergroten, maar beide ploegen gingen met een 0-1 stand rusten. Binnen twee minuten na rust was het wel raak. Erwin Kuiper rondde beheerst af.

Elim bleef knokken voor een beter resultaat, maar vier minuten voor tijd besliste Borger de wedstrijd. Luuk Kenter was de maker van de derde treffer. Vlak voor tijd maakte Wesley Boertin de eretreffer.

In de stand had de nederlaag van Elim weinig gevolgen omdat ook Hoogeveen en Willemsoord verloren.

Elim trainer Jan-Otto Benjamins vond de nederlaag verdiend. "Borger was beter en kreeg de beste kansen. Ik hoop dat de KNVB snel gratie verleend, want dat verdienen deze jonge, talentvolle jongens", aldus Benjamins.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl