Vijf vragen over de wolf in Drenthe

'Drentse' wolf gespot bij kleuterschool in Duitsland
'Drentse' wolf gespot bij kleuterschool in Duitsland
ASSEN - Het is een zonnige dag. Grote kans dat u eropuit trekt voor een wandeling. Maar wat als u ineens oog in oog staat met de wolf?
Wolvenkenner Jos de Bruin beantwoordt vijf vragen over de wolf.

1. Wat moet ik doen als ik de wolf tegenkom?

Volgens wolvenkenner Jos de Bruin zal de wolf gewoon verder lopen en geen aandacht aan je schenken. De wolf lijkt niet agressief te zijn tegenover mensen. Dus de kans dat de wolf je aanvalt is klein. Besteed zelf geen aandacht aan de wolf.

2. En wat als ik met mijn hond aan het wandelen ben?

De wolf is nog jong. De Bruin zegt dat jonge wolven niet snel een hond zullen aanvallen. Toch kun je het beste uit voorzorg je hond aanlijnen, op plekken waar de wolf is gezien.

3. De wolf lijkt zo lief. Kan ik hem aaien of voeren?

Nee. Een wolf moet je nooit voeren, volgens De Bruin. Juist dan kan hij gevaarlijk worden. Het dier verwacht dan steeds weer te worden gevoerd als hij mensen ziet. Dan zou hij agressief verdrag kunnen gaan vertonen. Ook moet je de wolf niet aaien.

4. Ik heb kippen, schapen of andere dieren bij mijn huis lopen. Wat nu?

Je weet nooit hoe een wolf op deze dieren reageert. Op plekken waar de wolf is gezien, kun je het beste zwakkere dieren 's nachts binnenhouden. De Bruin denkt dan vooral aan zieke schapen of schapen die moeten lammeren.

5. Is dit wel een wilde wolf?

Wilde wolven zijn over het algemeen erg schuw. Dat lijkt deze niet te zijn. Het zou zo kunnen zijn dat deze wolf in gevangenschap is opgegroeid, zegt De Bruin. Maar dat is afwachten. Op het moment dat er sporen met dna van de wolf worden gevonden, kunnen onderzoekers bekijken waar de wolf vandaan komt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl