Wolf zondagmorgen gezien in Aa en Hunze

De wolf in Drenthe.
De wolf in Drenthe. © RTV Drenthe
EKEHAAR - De wolf die gisteren op meerdere plekken in Drenthe is gezien, is vanochtend in de gemeente Aa en Hunze gespot. Dat meldt de provincie.
Net een wolf gezien in Aa en hunze in drenthe #waarneming #wolf pic.twitter.com/TBjGILNKUM
— Arjan Janssens (@ArjanJanssens)
De provincie meldt niet om welke plaats het gaat, maar op Twitter verscheen vanochtend een foto van de wolf aan de Kampweg in Ekehaar.

Schadevergoeding

Volgens de provincie laat de wolf zich overal zien: in bossen, maar ook in de buurt van wegen en bebouwing. Wolven eten vooral reeën, maar de provincie sluit niet uit dat het dier af en toe een schaap doodt. Als mensen schade hebben door toedoen van de wolf, wordt dit vergoed. Mensen kunnen meldingen doorgeven bij het Faunafonds, via 06-11615036.

Behandel de wolf met respect

Mensen die de wolf tegenkomen, moeten het dier volgens de provincie met respect behandelen en langzaam afstand nemen. Als de wolf te dichtbij komt, kun je het beste luid gaan praten met veel gebaren. Dat schrikt de wolf af. Ook benadrukt de provincie dat je de wolf niet moet voeren.

Welkom

Gisteren liet de provincie Drenthe al weten dat de wolf welkom is en nauwlettend in de gaten wordt gehouden.

Eerder hierover:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.