Assen drie dagen mekka van ijsspeedway

ASSEN - Motoren met maar twee versnellingen. zonder remmen die zo hard mogelijk hun rondjes draaien over het ijs van De Bonte Wever. Dat is een weekend ijsspeedway in Assen.IJs aan gort
Vanaf vrijdagavond trekt er een internationale schare fans naar de Asser ijsbaan om te zien hoe in snelle heats het ijs totaal aan gort wordt gereden.
Rijders vechten op het scherpst van de snede hun duels uit, en krijgen regelmatig met spectaculaire inhaalacties het publiek op de banken.

Veel talen

Op de tribunes is vooral veel Duits, maar ook Engels, Zweeds, Tsjechisch en Italiaans te horen. De fans komen dikwijls van ver, maar hebben de rit er voor over om in Assen de races te zien.

Weemoed

Onder de toeschouwers is naast het enthousiasme toch ook weemoed te bespeuren. "Zo jammer dat dit hier waarschijnlijk weggaat. Een traditie van jaren die zomaar verdwijnt", zegt een bezoeker.

Laatste of niet?

Daarbij heerst ook nog enige verwarring. "Dit is toch de laatste ijsspeedway hier in Assen?", zegt iemand. Hij wordt door zijn maten bijgepraat. "De een-na-laatste. Volgend jaar nog één, en daarna is het afgelopen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl