Is de Drentse wolf wel wild?

RUINEN - Wolvenkenners hebben twijfels over de herkomst van de wolf die sinds dit weekend in Drenthe wordt gezien.

Niet schuw

Het dier lijkt helemaal niet zo schuw als zijn soortgenoten en dat zou kunnen betekenen dat het helemaal geen wilde wolf is. Frans Frijmuth van Park Oikos bij Ruinen werkt dagelijks met de wolven in zijn park. Hij vindt het gedrag van de Drentse wolf opmerkelijk. "Een wilde wolf wil gewoon weg bij mensen, die wil niet gezien worden."


Frijmuth laat graag zien wat er gebeurt als mensen in de buurt van wolven komen. Hij neemt de cameraploeg van RTV Drenthe mee in het hok van vier wolven. In mum van tijd zijn de dieren bijna niet meer te zien.

Verklaring

Hij heeft wel een verklaring voor het gedrag van de wolf in Drenthe: "Misschien dat deze wolf in gevangenschap met de fles groot is gebracht. D´r zijn mensen in Duitsland die hebben wolven thuis en het zou kunnen dat het dier daar ontsnapt is."

Meerdere plekken

De wolf is op meerdere plekken in Drenthe gezien. De eerste melding kwam gisteren uit Noord-Sleen en vanmorgen werd het beest gezien in de buurt van Ekehaar.

Provincie analyseert

De provincie Drenthe houdt er ook rekening mee dat de Drentse wolf tam is. "Wat we zien dat wordt geanalyseerd. Het kan ook zijn dat we een gerichte actie op touw zetten om het roofdier te vangen om te kijken wat er aan de hand is," zegt gedeputeerde Rein Munniksma.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl