Concept Mijn Tafel-winkel in opkomst in Drenthe

MEPPEL - Oude meuk van zolders, zelfgemaakte kettingen, broeken, boeken, kunst en curiosa; het is allemaal te vinden in de nieuwe Mijn Tafel-winkel in Meppel.

Fins concept

Mijn Tafel is een concept dat is overgewaaid uit Finland. In Drenthe zijn sinds dit weekend twee vestigingen: in Emmen en Meppel.
Het principe is eenvoudig: de klant huurt voor een bepaalde periode een tafel en stalt daar de koopwaar op uit. Elk verkochte artikel gaat via de kassa van de vestiging, en het geld wordt rechtstreeks op de rekening van de huurder gestort.
"De winkel krijgt daar zelf niets van. Onze inkomsten bestaan uit de huur die de klanten betalen", zegt Fokke de Meijer van Mijn Tafel in Meppel.

Zonder baan

De Meijer opende zaterdag de deuren van zijn winkel in Meppel. "Ik zat zonder werk en solliciteren wilde maar niet lukken. Toen kwam ik toevallig dit concept tegen. Ik raakte steeds enthousiaster en nu, drie maanden later, is onze winkel geopend."

Enthousiast

In Emmen zit al een half jaar een Mijn Tafel. "En vanaf het begin loopt het goed en zijn de mensen enthousiast", zegt bedrijfleidster Monique Stratingh.

Ook in Assen

Nog dit jaar komt er een derde vestiging van het concept in Drenthe: in Assen zijn ondernemers druk bezig om een nieuwe winkel op te zetten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl