EEC en IJhorst delen de punten in topper

VOETBAL - De topper in de 5e klasse F, tussen EEC uit Ees en IJhorst, eindigde in een 2-2 gelijkspel. Alle goals in de teleurstellende topper vielen na rust. EEC eindigde het duel met tien man, na twee gele kaarten voor spits Durk Vos.
Door een eigen goal van Julian Addink kwam IJhorst kort na rust op 0-1, maar tien minuten later kreeg EEC een onterechte penalty (hands na een duw van een EEC-speler) die werd benut door Durk Vos. Vijf minuten na de gelijkmaker kwam het goedmakertje. Een sliding van Bart Rietveld op de bal leverde IJhorst ook een penalty op. Drogt faalde niet: 1-2. Zes minuten voor tijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een verre uittrap van doelman Jasper Lubbers werd door Mark Wanders snoeihard binnengeschoten. In de absolute slotfase kregen beide ploegen nog een goede kans op een derde goal, maar Lubbers bleek aan de ene kant niet meer te passeren en een mooie vrije bal van Rietveld vloog maar net over de goal van IJhorst.
Stand
IJhorst blijft koploper in 5F, met 36 punten uit 18 duels. EHS'85 klom door een 6-1 zege op Buinerveen naar de 2e plaats, met 34 uit 17 en EEC heeft 32 uit 16.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl