1F: Hoogeveen lijdt dure nederlaag

Hoogeveen kwam niet tot scoren bij Bergum
Hoogeveen kwam niet tot scoren bij Bergum
VOETBAL - In de zondag eerste klasse F heeft Hoogeveen geen punten overgehouden aan het duel tegen middenmoter WVV. In Winsum werd het 3-2 voor de thuisploeg. Door deze nederlaag moet Hoogeveen de koppositie weer afstaan aan Dieze-West, dat met 4-0 won van SC Joure.
Een week na de 4-2 zege op Dieze-West liep Hoogeveen in Winsum tegen een zeperd aan. De thuisploeg liet geen middel onbenut om de Hoogeveners uit het spel te halen en dat resulteerde in een thuisoverwinning. Na tien minuten stond WVV op 1-0 door een doelpunt van Bertjan Haaijer. Diep in de eerste helft benutte Marco Hartman namens een Hoogeveen een penalty, nadat hij in het strafschopgebied was neergehaald. Vlak voor rust zette Marcel Smit de thuisploeg weer op voorsprong, waarna Haaijer een rode kaart ontving voor een slaande beweging.
Na rust wist Hoogeveen de overtalsituatie niet uit te buiten. De gasten hinkten op twee gedachten en moesten toezien hoe een scherper WVV via Gert Nieboer op 3-1 kwam. Door een eigen goal van Gerald Buwalda kwam Hoogeveen wel terug, maar daarna ontbrak het de gasten aan fysieke kracht om met lange ballen de Groninger verdediging nogmaals te kraken.

Overige uitslagen 1F

Emmen - Rolder Boys 3-0
SC Erica – GVAV-Rapiditas 3-0
vv Steenwijk – SVBO 0-4
VKW – Dalen 1-4
Bergum - Nieuw Buinen 2-1

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl