SVV '04 grijpt strohalm naar klassebehoud

VOETBAL - In de 2e klasse L pakte rode lantaarndrager SVV '04 uit Schoonebeek drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. De ploeg won in Klazienaveen met 4-1 van mede concurrent Zwartemeer en houdt daarmee uitzicht op klassebehoud.

Slechte grasmat

Beide ploegen begonnen uiterst zwak op het moeilijk bespeelbare veld aan de Planeet. De bal sprong door de vele hobbels alle kanten op en was moeilijk te controleren. Mede daardoor was er van goed voetbal ook geen sprake. De eerste goede actie van de thuisclub leverde ook gelijk een doelpunt op. Uit een voorzet van Gezim Luli scoorde Maurice Heine de openingsgoal (1-0). Ondanks een veldoverwicht duurde het een half uur voordat de aanhang van SVV '04 kon juichen. Uit een voorzet van Corwin van Engelenhoven kopte Gerbrand Schoemakers de bal binnen (1-1).

Beter veldspel gasten

Ook na rust waren de gasten uit Schoonebeek de bovenliggende partij. Nadat Marc Dekker namens de thuisclub een goede kans had laten liggen, profiteerde Mark Heijnen van een individuele actie van invaller Milan van der Weide. De spits, nog niet geheel hersteld van een langdurige blessure, kon van dichtbij binnen tikken (1-2). Tien minuten later was het opnieuw een invaller die van zich liet spreken. Jeroen Kerkdijk omzijlde de buitenspelval en gaf keeper Jeroen Lambers van Zwartemeer het nakijken (1-3). De thuisploeg kon nauwelijks tegenstand bieden, helemaal toen even later binnen twee minuten ook nog eens twee spelers met rood werden weggestuurd. Amando Vink en Mark Sulmann gingen veel te hard door op SVV '04-speler Milan van der Weide. In de slotfase bracht Ruud Klingenberg de eindstand (1-4) op het scorebord.

Aansluiting met onderste ploegen

Door de overwinning op Zwartemeer heeft SVV '04 de onderste plaats in de 2e klasse L overgedaan aan FC Assen, dat op eigen veld niet verder kwam dan 0-0 tegen Ruinerwold. De ploeg uit Schoonebeek heeft 12 punten uit 17 wedstrijden. Zwartemeer staat daar vlak boven met 17 punten uit 16 wedstrijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl