Wolf stoomt door: gespot op het Balloërveld

BALLOO - De wolf is gisteravond gezien op het Balloërveld. Op waarneming.nl zijn foto's geplaatst van het dier. Eerder werd het dier al gespot in Noord-Sleen, Erm, Schoonoord, Wezuperbrug en Ekehaar.
Het dier lijkt dus steeds noordelijker te trekken. De wolf is niet schuw, maar trekt wel met een boog om Assen heen.

"Hij vertoont geen natuurlijk, geen gewenst gedrag", vertelt Jos de Bruin. De wolvenkenner heeft een opvang in het Duitse Sonsbeck. "De wolf kan uit een van de bekende wilde roedels komen. We hebben er hier ook wel een paar die vaker gezien zijn en minder schuw zijn. Misschien is het daar een van de jongen van", speculeert De Bruin.
Volgens wolvenkenner De Bruin kan het dier ook uit een dierentuin komen. "Deze is wel mensen om zich heen gewend." De Bruin weet dat het een jong dier is. Hij denkt dan ook dat het schaap dat dit weekend werd doodgebeten in Nieuw-Amsterdam best slachtoffer van de wolf kan zijn geweest. "Het is een jong dier, die is dit nog niet gewend. Ik heb er sporen van de wolf gevonden. Hij kan bijvoorbeeld gestoord zijn geweest en toen zijn weggevlucht."
De Bruin denkt dat de wolf uit een roedel in het Duitse Münster komt. "Daar leven de wolven op een militair oefenterrein."
Heeft u ook beelden van de wolf? Stuur ze dan naar website@rtvdrenthe.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl