Linda de Vries wordt vijfde op WK allround: dubbel gevoel

SCHAATSEN - Ze ging voor een podiumplaats en reed twee persoonlijke records, maar uiteindelijk is Linda de Vries uit Smilde vijfde geworden tijdens het WK Allround in Calgary. Marije Joling uit Assen eindigde op de zevende plaats.
Op de afsluitende 5 kilometer werd De Vries knap tweede (7.03.43) en was alleen de Tsjechische Sablikova een stuk sneller (6.51.21).

1500 meter

Na de eerste dag stond de rijdster van New Balance ook al op de vijfde plaats in het tussenklassement. Op de 1500 meter versloeg ze in een rechtstreeks duel Marije Joling uit Assen. Met 1.55.57 werd De Vries zesde op deze afstand.

Noorse verrassing

De 1500 meter bij de vrouwen werd verrassend genoeg gewonnen door de Noorse Ida Njatun (1.52.71), die daardoor ook een grote stap maakte in het klassement en uiteindelijk het brons opeiste.

De Vries verbeterde in Calgary zowel haar persoonlijk record op de 500 meter als op de 1500 meter.

Tranen bij Joling

Marije Joling uit Assen verslikte zich in de 1500 meter. Eerst dacht ze dat ze een valse start had gemaakt en na een lastige kruising met De Vries kwam ze tot de teleurstellende zestiende tijd van 1.58.86. Daardoor duikelde ze in het tussenklassement van de zesde naar de tiende plaats. Het zorgde voor tranen bij Joling.

Tijdens de afsluitende vijf kilometer wist ze de schade nog te beperken. Met 7.08.80 werd ze zesde op deze afstand wat leidde tot de zevende plaats in het eindklassement.

De Vries

Ook Linda de Vries hield een dubbel gevoel over aan haar WK. De rijdster van New Balance had haar zinnen op een podiumplaats gezet, maar kwam daar ondanks een paar goede persoonlijke records niet aan. "Dat maakt het een beetje dubbel", geeft ze toe.

"Ik hoopte tot het einde op een derde plek, maar daarvoor was ik niet meer van mezelf afhankelijk. Uiteindelijk bleek Ida Njåtun in de vorm van haar leven en stierf Heather Richardson niet genoeg op de drie kilometer."

Titels

De wereldtitel ging naar De Tjechische Sablikova, Ireen Wust won het zilver. De wereldtitel bij de mannen ging voor de zevende keer naar Sven Kramer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl