Treinen toeteren na zware mishandeling van conductrice

De politie kwam niet na een noodoproep uit de trein (archieffoto)
De politie kwam niet na een noodoproep uit de trein (archieffoto)
ASSEN - Niet schrikken om 09:00 uur als er een toeterende trein voorbij komt. Treinmachinisten protesteren dan tegen de mishandeling van een conductrice op het treinstation in Hoofddorp.
De machinisten hebben genoeg van het geweld tegen de conducteurs. Hoe lang de tyfoon (claxon van een trein) door het Drentse land zal schallen is niet bekend.

Tot in Den Haag te horen

De VVMC, de vakbond van rijdend personeel, is het eens met de actie en zegt dat het getoeter misschien wel een minuut duurt. Ook de Nederlandse Spoorwegen (NS) staan achter de actie. "Het geweld moet stoppen. Wij hopen dat deze spontane actie helpt om het signaal dat wij vrijdag met personeel en bonden samen hebben afgegeven extra kracht bij te zetten. Het getoeter moet in Den Haag te horen zijn", zei een NS-woordvoerder.

Breuken in gezicht

Een 44-jarige conductrice werd in de nacht van donderdag op vrijdag mishandeld in de trein van Schiphol naar Hoofddorp. Ze liep diverse breuken in haar gezicht op en is vrijdag geopereerd. Zaterdag werd een conducteur mishandeld toen een passagier een boete voor zwartrijden kreeg. Dat gebeurde toen hij in Helmond bij station 't Hout uit de trein werd gezet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl