Gemeentebelangen dreigt met motie om Centrumplan Eelde vlot te trekken

Centrumplan Eelde (archieffoto)
Centrumplan Eelde (archieffoto)
TYNAARLO - Gemeentebelangen Tynaarlo dreigt 17 maart met een motie in de gemeenteraad te komen om zo B en W te dwingen tot een positief besluit over de invulling van de voormalige garage Koops.
Dries Pepping van de plaatselijke C1000 en ondernemer in Eelde Henk Doedens zeggen complete en passende plannen te hebben voor dit pand dat in handen is van de gemeente. Tegen hun verwachting in nam het college hierover vorige week geen besluit.

Ophef

Tijdens de vorige gemeenteraadsvergadering ontstond ophef omdat de collegepartijen van deze plannen op de hoogte waren en de oppositie niet. In een reactie schrijven B en W dat zij alle raadsfracties voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering van 17 maart willen bijpraten. Maar Gemeentebelangen wil dat het college morgen al met een positief oordeel komt over de plannen van Pepping en Doedens.

Te lang
Wat B en W willen, duurt volgens fractievoorzitter Peter van Es allemaal veel te lang waardoor plannen in de prullenbak dreigen te verdwijnen en de negen ton subsidie van de provincie voor het Centrumplan Eelde in gevaar dreigt te komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl