Politie schrijft uit protest minder boetes uit

Dagvaarding voor fietsendief dankzij scholieren (archieffoto)
Dagvaarding voor fietsendief dankzij scholieren (archieffoto)
ASSEN - De politievakbonden gaan vandaag over tot acties om een nieuwe cao af te dwingen. Dat willen de agenten doen door minder boetes uit te schrijven.
De bonden ACP, NPB, ANPV en VMHP hebben hun leden opgeroepen om alleen nog bekeuringen uit te schrijven bij "grove schendingen" van de openbare orde en veiligheid. In alle andere gevallen volstaat het om een waarschuwing te geven.

Niet verder onderhandelen
De vakbonden hadden Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) tot gisteravond de tijd gegeven om met toezeggingen te komen die "serieuze onderhandelingen" mogelijk maken. Met de huidige voorstellen van Opstelten heeft verder onderhandelen volgens de bonden geen zin.

Niet reëel

De minister liet vrijdag weten dat de eisen die de bonden op tafel hebben gelegd voor een nieuwe cao niet reëel zijn. De bonden eisen naast een loonsverhoging van 3,3 procent ook nog andere maatregelen, zoals een bonus in verband met de ingrijpende reorganisatie die de politie doormaakt. De politie zit al vier jaar op de nullijn.

Meer acties
Doordat er minder bonnen uitgeschreven zullen worden, dalen de inkomsten voor de staatskas, waarschuwen de vakbonden. In de loop van volgende week zal meer bekend worden over vervolgacties.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl