In het spoor van de wolf: de route van de wolf op de kaart

De wolf eerder in de buurt van Meppen, Duitsland
De wolf eerder in de buurt van Meppen, Duitsland
ASSEN - De wolf die door Drenthe zwerft, volgde eerst een westelijke koers, maar is nu naar het noorden afgebogen. Dat blijkt uit de waarnemingen die binnenkomen.
Donderdag kwamen de eerste berichten binnen dat de wolf gezien was. In het Duitse Cloppenburg werd het dier door een voorbijganger in een woonwijk op de foto gezet.

Vrijdag volgde beelden uit de buurt van Meppen. Jan van der Aa uit Klazienaveen zag als eerste de wolf in Drenthe, zaterdag langs de N381 bij Noord-Sleen.

Afgebogen naar het noorden

Aanvankelijk liep de wolf in Duitsland steeds verder naar het westen, maar in Drenthe is de route naar het noorden gebogen. Dit zijn de locaties waar het dier sinds afgelopen donderdag gezien is:

Door het kanaal afgebogen

Wolvenkenner De Bruin zei vanochtend op Radio Drenthe dat de wolf waarschijnlijk richting het noorden is afgebogen, omdat hij het kanaal niet over kan. De Bruin denkt dat de wolf uit een roedel in het Duitse Münster komt. "Daar leven de wolven op een militair oefenterrein."

Heeft u ook beelden van de wolf? Stuur ze dan naar website@rtvdrenthe.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl