Christelijke basisscholen in Coevorden krijgen eigen bibliotheek

COEVORDEN - Alle tien christelijke basisscholen in de gemeente Coevorden krijgen nog dit schooljaar een bibliotheek op school. Dat hebben de gemeente, de koepel van christelijk onderwijs en de bibliotheekorganisatie afgesproken.
Directeur Piet van Kesteren van het christelijk onderwijs in Coevorden is enthousiast over het concept. "Boeken worden nu letterlijk dichtbij aangeboden aan kinderen en dat is heel belangrijk. Want lezen verbetert je woordenschat en draagt bij aan je algemene ontwikkeling."

Weinig animo bij openbare scholen
Zo enthousiast als de christelijke scholen zijn, zo weinig animo is er voorlopig bij de openbare scholen in Coevorden. Daarvan doen er op dit moment maar drie in de hele gemeente mee. Van Kesteren spreekt van een gemiste kans en roept de scholen op om toch mee te gaan doen. Maar veel openbare scholen zitten nog met praktische vragen, bijvoorbeeld over financiering en bemensing.

Geen vervanging dorpsbibliotheek
Het project bibliotheek op school loopt toevallig gelijk met de aanstaande sluiting van veel dorpsbibliotheken in Coevorden. "Bij sommige mensen is ten onrechte het beeld ontstaan dat de bieb op school de dorpsbieb zou gaan vervangen. Dat is niet zo. We hadden dat als politiek misschien ook duidelijker moeten zeggen", aldus wethouder Jeroen Huizing.

Oplossingen

Volgens Huizing wordt er achter de schermen wel degelijk gewerkt aan mogelijke oplossingen voor de dorpen, zodat ook oudere kinderen en volwassenen op alternatieve locaties boeken kunnen lenen. "In veel dorpen lopen daarover gesprekken, bijvoorbeeld met verenigingen en dorpsbelangen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl