Beloning voor gouden tip kattenhater; 'We willen er geen politie bij'

De opgehangen kat (Rechten: Dierenbescherming)
De opgehangen kat (Rechten: Dierenbescherming)
EMMER-COMPASCUUM - Vijfduizend euro hebben ze er voor over. Een groep bewoners uit Emmer-Compascuum looft een beloning uit aan diegene die de kattenhater aanwijst.
Afgelopen donderdag werd een opgehangen kat gevonden in Emmer-Compascuum. De dag daarop vonden de medewerkers van de Dierenambulance nog twee dode katten. Een andere kat ontsnapte aan de dood en kwam thuis met een koord om zijn nek.

Beloning

Sven Maat nam samen met zijn broer het initiatief om een beloning uit te loven voor diegene die de kattenhater op heterdaad betrapt. "Wij vinden het erg dat dit bij ons in het dorp gebeurt", zegt Maat. Maat en zijn broer zijn begonnen met een beloning 1500 euro. Door een oproep op Facebook hebben zich meer mensen gemeld. De groep bestaat inmiddels uit zes personen en daarmee is de beloning opgelopen tot 5000 euro.

Eigen rechter

En wat gebeurt er als de kattenhater bekend is? "We willen er dan geen politie bij en gaan het zelf afhandelen", concludeert Maat. De Dierenbescherming adviseert om niet het recht in eigen hand te nemen, maar om de politie te waarschuwen als de kattenhater in beeld is.

Tips

Inmiddels heeft Maat enkele tips gekregen, maar deze zijn niet concreet genoeg. "We krijgen tips van mensen die weten wie er niet zo van katten houden, maar de kattenhater moet echt op heterdaad betrapt worden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl