Vliegende brug in Oosterhesselen; provincie begonnen met vervanging

OOSTERHESSELEN - Met wat gepiep en gekraak is het zo geregeld: De Hesselerbrug bij Oosterhesselen is de eerste brug die vanochtend uit de Verlengde Hoogeveensche Vaart is getakeld. Even later ondergaat ook de Driftbrug bij Zwinderen hetzelfde lot.
Zwaarder landbouwverkeer
De provincie vervangt beide draaibruggen omdat ze niet meer voldoen aan de eisen van de moderne tijd. Het landbouwverkeer is tegenwoordig groter, breder en vooral zwaarder en dat kunnen de bijna 100 jaar ouden bruggen nauwelijks meer aan. En dus worden ze vervangen.

Zes bruggen op de schop
Het vernieuwen van de Hesseler- en Driftbrug is onderdeel van een groter project. In totaal gaan zes bruggen in de Verlengde Hoogeveensche Vaart op de schop. Zo wordt de Haarbrug vernieuwd, worden de Klenckerbrug en de Hoolbrug omgebouwd tot fietsbruggen en verdwijnt de Dalerbrug.

2,6 miljoen euro
De eerste nieuwe bruggen moeten er in oktober liggen, daarna wordt de rest aangepakt. De provincie leidt het verkeer om met borden. Het hele project kost 2,6 miljoen euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl