Overnamekandidaat gezocht voor Philips Emmen

EMMEN - "We vechten niet tegen beter weten in", dat zegt Bernard Wientjes van de Taskforce. Die Taskforce is op zoek naar bedrijven die toekomst zien in de fabriek van Philips.
"Die bedrijven kunnen best iets anders gaan maken dan wat Philips nu maakt. De assemblageafdeling is misschien wel geschikt voor een ander product", aldus Wientjes.

Een maand hard gewerkt
De Taskforce onder leiding van Wientjes is een maand geleden in het leven geroepen toen bekend werd dat Philips de vestiging in Emmen wil sluiten en verplaatsen naar Polen. Er zijn de afgelopen maand veel gesprekken gevoerd met de medewerkers, de ondernemingsraad, het management en Philips zelf. Ook zijn er al gesprekken geweest met ondernemingen over de fabriek.

"Het is niet eenvoudig"
De Taskforce kijkt ondertussen ook nog steeds naar de mogelijkheid om Philips in Emmen te houden. "Ik wil de mensen in Emmen geen hoop geven dat doe je pas als de reddingsboei in zicht is. Het is niet eenvoudig, maar het is niet onmogelijk. Want dan waren we er allang mee gestopt", zegt Wientjes.

De Taskforce heeft nog twee maanden te tijd om met een oplossing te komen. Bij Philips werken 140 vaste medewerkers en nog eens honderd uitzendkrachten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl