Spotters kunnen wolf opjagen; Groningen wil Drentse wolf vangen

ASSEN - De stichting Wolven in Nederland roept op niet op zoek te gaan naar de wolf. De kans de wolf daadwerkelijk te zien, is klein en het kan de wolf opjagen.
"We krijgen meldingen dat natuurliefhebbers naar het noorden afreizen om de wolf te spotten", zegt Leo Linnartz van Wolven in Nederland. Volgens hem is het zoeken naar een speld in een hooiberg. "De mensen die tot nu toe de wolf hebben gezien, kwamen hem toevallig tegen."
Lees ook: In het spoor van de wolf: de route van de wolf op de kaart

Niet opjagen


"We hopen dat hij in Nederland blijft hangen en hier een mooi leven gaat leiden. Het zou jammer zijn als hij door alle drukte wordt opgejaagd en weer teruggaat naar Duitsland," voegt Linnartz toe.
Lees ook: Wolf loopt van Drenthe naar Groningen [video]

Verdoven en verplaatsen


De stichting vraagt om de locatie van de wolf niet op sociale media te delen maar de locatie aan Wolven in Nederland of de provincie door te geven. De provincie Groningen heeft besloten om het dier te verdoven en te verplaatsen als hij vaker in bewoond gebied rondloopt. Ook willen ze dna-materiaal afnemen van het beest.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl