'Supermarkt Ter Borch is cadeautje voor bouwer Centrumplan Eelde'

Centrum Eelde
Centrum Eelde
EELDE - Leefbaar Tynaarlo denkt dat wethouder Mirjam Engels namen B en W aan Ballast Nedam de toezegging heeft gedaan dat ze een supermarkt in de wijk Ter Borch mogen bouwen. Dit zou een "cadeautje" zijn voor de rol die de bouwer speelt bij het Centrumplan Eelde.
Vrijdag spraken de raadsfracties in Tynaarlo met Ballast Nedam en supermarkteigenaar Dries Pepping uit Eelde. Beide partijen gaven uitleg over de plannen die er liggen voor het centrumplan in Eelde.

Vlam in de pan

Vorige week kwam de oppositie in de raad van Tynaarlo frontaal in aanvaring met het college en de collegepartijen. Volgens Leefbaar Tynaarlo hadden de collegepartijen meer informatie over het centrumplan dan de oppositie. Vrijdag werd iedereen bijgepraat.

Buitenspel
Fractievoorzitter Casper Kloos kan na afloop van het gesprek alleen maar concluderen dat de plannen maar "mistiger" zijn geworden. Verder verbaast hij zich over de contacten die er volgens hem zijn tussen de supermarkteigenaar en VVD-voorman Gezinus Pieters. Pieters verklaart dat hij als volksvertegenwoordiger met veel mensen praat en dus ook met Pepping.

Via twaalf schriftelijke vragen hoopt Kloos duidelijkheid te krijgen. Wethouder Engels wilde nu niet reageren op de aantijgingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl