Duitsland zet wolfadviseurs in

Een wolf in Nedersaksen
Een wolf in Nedersaksen
ASSEN - De wolf die dit weekend opdook in Drenthe zorgde voor veel opschudding in onze provincie, maar onze oosterburen hebben al langer te maken met wolven.

In de Duitse deelstaat Nedersaksen, dat grenst aan onze provincie, zijn steeds meer problemen met wolven. De afgelopen maanden doodden de dieren daar schapen, runderen en herten. Dat meldt de regionale omroep NDR.

Adviseurs

Om het probleem het hoofd te bieden zijn daarom zogenoemde Wolfsberater opgeleid, wolfadviseurs. Deze adviseurs geven boeren advies.

Keelbeet

Daarnaast brengen ze in kaart hoe de wolven zich door het gebied verplaatsen, met camera's en door het analyseren van restanten van gedode dieren. Daarbij zien de adviseurs vooral de keelbeet, waarmee wolven een prooi afmaken.
De deelstaat Nedersaksen wil het aantal wolfadviseurs dit jaar opvoeren naar meer dan 140. De opleiding tot adviseur duurt twee dagen. Het betreft vrijwilligerswerk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.