Yvonne Kroonenberg tapt biertjes in Assen: 'Ik word er doodziek van'

Hotel de Jonge noemt het zelf een ludieke 'taakstraf'
Hotel de Jonge noemt het zelf een ludieke 'taakstraf'
ASSEN - Schrijfster Yvonne Kroonenberg staat zaterdag in de bediening van Hotel de Jonge in Assen. En dat is geen goedmakertje voor de uitspraken die ze vorig jaar deed over Assen, zegt de schrijfster.
Volgens Hotel de Jonge komt Kroonenberg een "ludieke 'taakstraf'" uitvoeren. Hotelmanager Willem Jager zegt dat het "wat Yvonne betreft is het bedoeld als een soort goedmakertje."

Doodziek

In een reactie aan RTV Drenthe laat Kroonenberg weten dat ze alleen komt om biertjes te tappen. "Het heeft niets met mijn uitspraken van vorig jaar te maken en hoe het hotel hier bij komt weet ik niet. Ik word er doodziek van en ik wil er dan ook niets meer over zeggen. Ik wil gewoon een leuke dag hebben."

Uitdrukkingsloze ogen

Na een bezoekje vorig jaar aan de Action in Assen deed Kroonenberg opvallende uitspraken in HP/De Tijd: "In Assen wonen simpele mensen met klassieke Drentse koppen, met uitdrukkingsloze ogen." De schrijfster kwam daarna al een keer naar Assen om te praten over haar uitspraken.

Goedmakertje

Volgens hotelmanager Jager is de actie samen met de Nieuwe Kolk op touw gezet. "Wij zijn sponsor van het boekengala in Assen en daarom bieden we elk jaar kamers aan voor de gasten die er komen. Net als vorig jaar komt Yvonne Kroonenberg ook en op die manier zijn we met elkaar in contact gekomen."

Boekengala

Zaterdagavond 14 maart vindt het Boekengala van 2015 plaats in de Nieuwe Kolk in Assen als afsluiter van de Boekenweek. Daarbij is ook Yvonne Kroonenberg aanwezig. Om 17:00 begint haar dienst bij Hotel de Jonge.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl