Brink krijgt Emmen niet mee in zijn plannen om afslag Emmen-Noord naar de N34 te sluiten

EMMEN - Het wordt nog flink lastig voor gedeputeerde Henk Brink om de afslag Emmen-Noord naar de N34 te sluiten. Bijna alle partijen zijn tegen.
De gemeente Coevorden liet eerder al weten de afslag open te willen houden. Ook de gemeente Emmen voelt niets voor sluiting. De gemeenteraad van Emmen praatte vanavond over de N34 en de ongelijkvloerse kruisingen.
De afslag Emmen-Noord naar de N34 ligt niet op het grondgebied van de gemeente Emmen en de weg is van de provincie. Maar de gemeente Emmen is wel door gedeputeerde Henk Brink om een advies gevraagd.
Optie Emmen-Noord openhouden
De grootste partij Wakker Emmen kiest al langere tijd voor het openhouden van de afslag Emmen-Noord. Samen met de PvdA kiezen zij voor de leefbaarheid van de wijk Emmermeer. De partijen zijn bang dat mensen uit de omgeving niet meer komen winkelen in het winkelcentrum van Emmermeer. Oppositiepartijen ChristenUnie en LEF! sluiten zich daarbij aan.
Optie Slenerweg
Het CDA gaat als één van de weinige partijen voor de optie Slenerweg. Fractievoorzitter Oldenbeuving wil graag een goede buur zijn voor de gemeente Borger-Odoorn. Die gemeente kiest ook voor de Slenerweg.
D66 kiest na lang wikken en wegen net als het CDA voor de Slenerweg. Voornamelijk omdat de hulpdiensten daarmee gebaat zijn. Die kunnen zo sneller naar de wijk Emmermeer.
Verdubbeling weg tussen Emmen en Klazienaveen in gevaar?
Het college van Emmen neemt officieel volgende week een besluit maar neemt het standpunt van de raad over. En die is duidelijk: de afslag Emmen-Noord moet openblijven. En dat zal gedeputeerde Brink niet leuk vinden. Of dat gevolgen heeft voor een eventuele verdubbeling van de weg Emmen-Klazienaveen moet later blijken. De gemeente Emmen wil dat graag, maar daar heeft zij de provincie voor nodig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl