Opgestapte Opstelten begon politieke carrière in Dalen

DALEN - Ooit was hij burgemeester van de toenmalige gemeente Dalen. En nu stapt hij op als minister van Veiligheid en Justitie. Ivo Opstelten.
Jongste burgemeester

In 1972 werd Opstelten burgemeester in Dalen. Hij was 28 en daarmee de jongste burgemeester van Nederland op dat moment. Opstelten bleef tot 1977 in Dalen. Daarna ging hij naar Doorn. In de provincie Groningen werd hij later ook burgemeester van Delfzijl en waarnemend burgemeester van Beerta.
Opstelten is ook burgemeester geweest van grote steden, zoals Utrecht en Rotterdam.
Teevendeal
In 2010 ging Opstelten in de Tweede Kamer in Den Haag aan de slag als minister van Veiligheid en Justitie. Nu vijf jaar later duikt er bewijs op dat door Justitie in 2001 4,7 miljoen gulden is betaald aan drugscrimineel Cees H., de zogenoemde Teevendeal. Opstelten zei eerder aan de Tweede Kamer dat hij niet wist hoeveel er was overgemaakt en dat er geen bewijs van de deal was.
Ook staatssecretaris Fred Teeven stapt op.
Stelling van de dag
Praat mee over de stelling van de dag. Heb jij nog het vertrouwen in Opstelten en Teeven? Vind je het terecht dat ze zijn opgestapt? Deel je mening op onze website in de poll en laat een reactie op Facebook.
Stelling: 'Minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven zijn gisteravond afgetreden. Ik vind het terecht dat ze zijn opgestapt '

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl