Actie, actie! Protest tegen sluiting Philips in Emmen

Philips Emmen onderzoekt of de fabriek in Emmen overgedragen kan worden aan een nieuwe eigenaar
Philips Emmen onderzoekt of de fabriek in Emmen overgedragen kan worden aan een nieuwe eigenaar
EMMEN - Medewerkers van de Philips-fabriek in Emmen voeren vandaag actie vanwege de aangekondigde sluiting van de vestiging in 2016. Door het besluit dreigen 140 vaste medewerkers en 100 uitzendkrachten hun baan te verliezen.
Vakbond FNV stelt dat de noodzaak van de sluiting niet is aangetoond. Vijftig werknemers gaan naar het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag om hun onvrede te uiten. Ook wordt er een petitie aangeboden aan de minister Henk Kamp van Economische Zaken. Zij vragen de minister alles in het werk te stellen om de banen te redden.

Belang aandeelhouders

FNV-bestuurder Johan Weijenberg stelt dat het besluit van Philips vooral is ingegeven door de belangen van de aandeelhouders. "Zodra ze elders in lagelonenlanden het voor een paar centen goedkoper kunnen, doen ze dat. Ten koste van koopkracht en echte banen hier."

Overnamekandidaat
Bernard Wientjes gaf gisteren aan dat de Taskforce op zoek is naar een overnamekandidaat voor Philips. "Die bedrijven kunnen best iets anders gaan maken dan wat Philips nu maakt. De assemblageafdeling is misschien wel geschikt voor een ander product", aldus Wientjes.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl