Protest tegen sluiting Philips; 'Een nieuwe baan vinden zal erg moeilijk zijn'

Een eerder protest tegen de sluiting (archiefoto)
Een eerder protest tegen de sluiting (archiefoto)
EMMEN - "De aangekondigde sluiting van Philips Lighting is enorm ingeslagen bij het personeel." Dat zegt de Ondernemingsraad van het bedrijf in Emmen in de petitie die vandaag wordt aangeboden aan leden van de Tweede Kamer.
Medewerkers reizen vanmiddag naar Den Haag. Daar wordt de petitie aangeboden aan de Tweede Kamerleden en minister Henk Kamp. De medewerkers vinden het onbegrijpelijk dat een winstgevend bedrijf dicht moet. Philips heeft besloten om de fabriek naar Polen te verplaatsen. Door het besluit dreigen 140 vaste medewerkers en 100 uitzendkrachten hun baan te verliezen.

Jaren winstgevend

"Philips Lighting Emmen is een winstgevend bedrijf waar 240 mensen met plezier werken. De fabriek is gedurende haar bestaan altijd winstgevend geweest en de fabriek zal ook de komende jaren nog steeds winstgevend zijn", aldus de Ondernemingsraad (OR) in de petitie die in het bezit is van RTV Drenthe.

Hoge werkloosheid

De OR maakt zich zorgen over de toekomst voor de werknemers. "Een nieuwe baan vinden zal voor veel werknemers erg moeilijk zijn. De fabriek staat in een regio waar de werkloosheid hoog is en weinig vacatures beschikbaar zijn." De OR voegt er aan toe dat de fabriek pas in 2012 door Philips is overgenomen.

De medewerkers hopen dat de politici hun invloed aanwenden om de dreigende sluiting te voorkomen. Ook willen ze dat er geïnvesteerd wordt in de regio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl