Hart-MRI maakt van ziekenhuis Bethesda hartzorgcentrum

HOOGEVEEN - Beter hartonderzoek dichter bij huis. In ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen is voortaan complexere hartzorg mogelijk. Dit komt door de introductie van hart-MRI's en verregaande samenwerking van specialisten.
Tot voor kort moesten patiënten verder reizen om complexere hartzorg te krijgen.

Hoe werkt een MRI?
Een MRI is eigenlijk een supermagneet. Via een sterk magnetisch veld kunnen hart en bloedvaten zichtbaar worden gemaakt. Het onderzoek levert vaak meer informatie op dan een röntgenfoto of een echo.

Ook kan het hart vanuit alle hoeken worden bekeken waardoor een patiënt beter kan worden behandeld. Ontstekingen, verklevingen of het niet goed rondpompen van het bloed zijn ook beter te zien via een MRI.

Een MRI-scan is pijnloos. Ook is er geen schadelijke röntgenstraling nodig voor het onderzoek.

Nieuw in Hoogeveen
Patiënten van de ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal moesten tot voor kort voor zo'n MRI naar Meppel, Groningen, Zwolle of Enschede.

Treant Zorggroep is eigenaar van ziekenhuis Bethesda, het Scheperziekenhuis in Emmen en het Refajaziekenhuis in Stadskanaal. De organisatie wil in het Hoogeveense ziekenhuis de hartzorg concentreren om hoogwaardige hartzorg in de regio beschikbaar te maken.

De fusie van de ziekenhuizen maakt samenwerking tussen de radiologen en cardiologen mogelijk. Deze artsen kunnen zich verder specialiseren omdat ze in een groter team werken.

De cardiologen van Treant verwachten dat er in Hoogeveen jaarlijks zo'n vierhonderd hart-MRI's gemaakt gaan worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl