Nog drie Assenaren vast in grote oplichtingszaak: meer aanhoudingen zeker

ASSEN - In de grote internet-oplichtingszaak, waarvoor begin vorige week zes verdachten uit Assen zijn opgepakt, zitten nog drie mannen vast. Meer aanhoudingen zullen volgen.
Dat verklaart een politiewoordvoerder tegenover RTV Drenthe. De drie vrijgelaten Assenaren, waaronder ook een vrouw, blijven verdachte in deze zaak. De drie mannen die in de cel blijven zijn 27, 34 en 50 jaar. Zij worden donderdag voorgeleid aan de raadkamer.


Oplichting via internet
De politie deed vorige week maandag op acht verschillende locaties in Assen een inval. De zes die toen zijn opgepakt, zouden betrokken zijn bij grootschalige oplichting via internet. Ze verkochten allerlei soorten werkvoertuigen via internet, maar leverden na betaling geen spullen. Het ging daarbij om kleine graafmachines, kraantjes, heftrucks en vrachtwagentjes.

Tientallen mensen zijn daardoor gedupeerd, en volgens de politie kan dat oplopen tot honderden. Slachtoffers zouden tussen de 5.000 en 15.000 euro hebben betaald voor de niet geleverde machines.

Zeker meer aanhoudingen
Volgens de politie is het onderzoek naar de exacte omvang van de oplichtingszaak nog volop bezig. Wanneer er meer aanhoudingen volgen, is onduidelijk. "Maar ik kan wel zeggen dat dat zeker gaat gebeuren", aldus politiewoordvoerder Sylvia Sanders.

Maandenlang onderzoek
Het onderzoek naar de oplichtingszaak is maanden geleden begonnen. Aanleiding was de grote hoeveelheid vergelijkbare aangiften van internetoplichting uit allerlei delen van het land, waarbij het spoor uiteindelijk naar Assen leidde.

Eén van de acht locaties waar huiszoeking is gedaan, is het woonwagenkamp aan de Bremstraat in Assen-Oost. Daar zijn vier van de zes woonwagens grondig doorzocht. Bij de huiszoekingen is uiteindelijk beslag gelegd op twee woningen, zeven auto's, één vuurwapen, geld en de administratie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl