Broertjes-tapes over deal met bijstandsgerechtigde staan op internet

BEILEN - De gesprekken tussen een juridisch adviseur en oud-burgemeester Jan Broertjes van Midden-Drenthe, waarin een bijstandsgerechtigde een aanbod krijgt voor een uitkering voor onbepaalde tijd zonder tegenprestatie, staan op internet.

Op de Facebook-pagina '
' zijn de gesprekken te downloaden.
Tapes aanleiding
De deal tussen de gemeente en bijstandsgerechtigde Elizabeth Heesterman kwam uiteindelijk niet tot stand. Juridisch adviseur Jeroen Boersma stapte met de tapes naar de pers omdat hij van mening was dat de uitkering van Heesterman onterecht was stopgezet en dat zij onjuist werd behandeld.
Uit het onderzoek van RTV Drenthe dat volgde, bleek dat meer bijstandsgerechtigden voor hun gevoel om het minste of geringste werden gekort. Ook werd duidelijk dat er een groot aantal rechtszaken tegen de gemeente liep.
Broertjes opgestapt
De gemeenteraad van Midden-Drenthe besloot vervolgens onderzoek te laten doen naar het bijstands- en reïntegratiebeleid van de gemeente. Daaruit bleek dat de gemeente onvoldoende transparant werkt en dat beslissingen onnavolgbaar zijn. In het debat naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek, stapte burgemeester Jan Broertjes op.

Eerder hierover:

- Broertjes houdt eer aan zichzelf en vertrekt

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl