OR Philips Emmen houdt goed gevoel over aan bezoek Den Haag

DEN HAAG - Medewerkers van Philips Lighting in Emmen kregen dinsdagavond de complimenten van zowel minister Henk Kamp als verschillende kamerleden.
Leden van de ondernemingsraad spraken voorafgaand aan de vergadering met de minister.
Saaie vergadering
De minister waarschuwde de Emmenaren dat het een lange zit zou worden en dat er waarschijnlijk maar vijf minuutjes over hun fabriek zou worden gepraat. Dat viel uiteindelijk reuze mee.
Concrete toezeggingen wil de minister niet doen, hij vindt dat de Taskforce Philips eerst aan de beurt is. Die commissie onder leiding van Bernard Wientjes moet een overnamekandidaat vinden.
"We moeten een ondernemer vinden die Philips over kan nemen. Dan kunnen we daar vervolgens als overheid weer mee verder." Dat zei Minister Henk Kamp van Economische Zaken vanavond in een commissievergadering in Den Haag.

Agnes Mulder

Drents Kamerlid Agnes Mulder, ook aanwezig bij de vergadering, heeft het gevoel dat Kamp er nu ook echt werk van maakt om de banen bij Philips in Emmen te behouden. "En dat doet me erg goed."
Tegen het einde van de vergadering waren de politici het erover eens dat de Drenten tevreden terug konden richting Emmen.
Fracties in TK vragen aandacht voor werkgelegenheid bij Philips in #Emmen; De OR krijgt een groot compliment van min. Kamp voor hun inzet!
— Agnes Mulder (@AgnesMulderCDA)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl