Inwoners Nieuw-Buinen positief over herstructurering Nije Daip

NIEUW-BUINEN - Veel positieve reacties vanavond bij een inloopbijeenkomst over het project Nije Daip. Tientallen inwoners lieten zich informeren over de laatste stand van zaken rond het project, waarbij meer dan 120 woningen gerenoveerd worden.
Opfrisbeurt voor het dorp
Nije Daip is een gezamenlijk project van de gemeente Borger-Odoorn en woningcorporatie Lefier. Er wordt al jaren over gepraat, maar nu begint het ook concreet te worden. Zo zijn de eerste woningen gesloopt en worden binnenkort ook de eerste nieuwe huizen opgeleverd. "Het is een mooie opfrisbeurt voor het dorp. En voor de bewoners is het grote voordeel dat ze straks een energieneutrale woning hebben", aldus wethouder Freek Buijtelaar.
Sloop en nieuwbouw
Aan de Linnaeuslaan en Chrysantstraat worden zo'n 70 woningen gesloopt en daarvoor komen 22 nieuwe huizen terug. Daarnaast krijgen zo'n 120 woningen een grondige renovatie. Verder komt er weer water in de wijk, want er wordt een nieuw kanaal gegraven. Ook komt er een speeltuin en wordt de riolering aangepakt.
Het herstructureringsproject Nije Daip kost tussen de 35 en 40 miljoen euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl