Aalsmeer stoot Hurry Up uit beker

HANDBAL - Hurry Up sneuvelde gisteravond in de strijd om de landelijke beker. Aalsmeer won het duel in de slotseconden met 21-22. De feestvreugde bij de gasten was groot en ook logisch, want tien minuten voor tijd leidde Hurry Up nog met 19-14.

derde tijdstraf

Hurry Up-trainer Joop Fiege: "Het viel vanaf dat moment allemaal verkeerd bij ons. Bernard Broekmann loopt tegen zijn derde tijdstraf en dus rood aan, zij komen terug in de wedstrijd en vlak voor tijd verzuimen we de 22-21 te maken en wordt ons een 7 meter en een rode kaart voor Aalsmeer onthouden. In de tegenaanval maken zij hem wel en liggen we eruit. Maar in tegenstelling tot afgelopen zaterdag, toen we verloren van E&O, verwijt ik de jongens niets. Ze hebben er keihard voor gevochten. Het is alleen jammer dat de spoeling erg dun was vanavond." Hurry Up kon niet beschikken over Jort Neuteboom (armblessure), Arnold Postema (werk) en verder bleek spelbepaler Vaidas Trainavicius verre van okselfris.

Trainavicius

Bij rust was het slechts 9-8 voor Hurry Up. Beide ploegen hadden moeite de dekking te slechten. Bovendien had Aalsmeer de pech dat Dennis Schellekens ook nog eens uitstekend keepte. Aanvallend leunde Hurry Up vooral op Ronald Suelmann, die naarmate de wedstrijd vorderde beter op schot kwam. Halverwege de tweede helft leek Hurry Up de beslissing te maken. Van 14-13 liepen de oranjehemden uit naar 19-14 (door treffers van Tommie Falke, Ronald Suelmann, twee keer Bart Mik en Vaidas Trainavicius). De derde tijdstraf voor Bernard Broekman, tien minuten voor tijd, zorgde voor de ommekeer. Aalsmeer knokte zich naast Hurry Up en in de laatste minuut, bij de stand 21-21 had Hurry Up balbezit. Er moest dus gescoord worden. Trainavicius nam zijn verantwoordelijkheid. Snelde richting de cirkel, maar werd hard aan arm getrokken en richting de grond gewerkt. Tot ontsteltenis van het thuispubliek volgde geen 7 meter en ook geen rode kaart. Het spel ging verder met een vrije bal en een gemiste kans vanuit de hoek door Thies Berendsen. In een razendsnelle tegenaanval scoorde Aalsmeer wel en werd de eindstand dus 21-22.

Balen

"Balen. De beker is toch de snelste weg naar een prijs. Het klopt dat je er geen BeNe-liga mee kan winnen, maar ik was dolgraag een ronde verder gekomen... Of het een verdiende nederlaag was? Haha, ja Aalsmeer heeft verdiend gewonnen", aldus Fiege.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl