Vervanging brugdek Noordscheschutsluis: twee weken omrijden

NOORDSCHESCHUT - De brug over de Noordscheschutsluis krijgt een stalen brugdek.

Daardoor is de enige brug voor gemotoriseerd verkeer in Noordscheschut tot 22 maart gestremd. Voor voetgangers en fietsers is er een noodbrug over de sluis gebouwd. Het andere verkeer moet omrijden.

Stalen brugdek

Het vervangen van het houten brugdek voor een van staal maakt deel uit van werkzaamheden om het hele sluiscomplex in de Verlengde Hoogeveense Vaart te automatiseren. De brug krijgt een steviger brugdek omdat het verkeer steeds zwaarder wordt.
Laatste met de hand gedraaide Drentse sluis is verdwenen
De sluis en de brug werden tot afgelopen jaar nog met de hand gedraaid. Door het opening van het Koning Willem Alexander kanaal (de Veenvaart), neemt het aantal recreatieschepen op de Hoogeveense Vaart toe. Handbediening gaat niet meer, de sluis- of brugwachter krijgt een centraal bedieningspaneel voor het hele sluiscomplex inclusief de brug.
Historisch karakter aangetast
De aanpassing van het sluiscomplex is in volle gang. Om de sluisdeuren automatisch te kunnen bedienen zijn grote schakelkasten en betonnen bakken gebouwd. Sommige buurtbewoners en Plaatselijke Belang zijn daar niet gelukkig mee. Het zou het historische karakter van de sluis aantasten.

De Hoogeveense Vaart is tot eind maart 2015 gestremd. Voor wie toch richting Emmen wil moet omvaren via het kanaal Almelo - Coevorden en het Stieltjeskanaal.

Eerder hierover: http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/noordscheschutsluis-voor-laatst-met-hand-gedraaid

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl