Emmen druk met voorbereidingen voor NK wielrennen

EMMEN - De gemeente Emmen is druk met de organisatie van het Nederlands Kampioenschap wielrennen van 20 juni tot en met 5 juli.
"We willen dat de hele gemeente het wielrennen ervaart en dat de mensen thuis in de rest van Nederland via de televisie de hele gemeente kunnen zien", laat wethouder Arends weten.

Reclame voor de gemeente

De gemeente heeft verschillende routes voor de disciplines gemaakt. Op die manier wordt de hele gemeente aangedaan. "In Emmen gebeurt momenteel zo veel moois met het centrumplein, de bouw van het nieuwe dierenpark en het theater, deze kans moeten we grijpen om dat allemaal te laten zien." vindt wethouder Arends.

Klinkerstrook

De mannen fietsen tijdens de 265 kilometer durende wegwedstrijd over de Limietweg tussen Zwartemeer en Emmer-Compascuum. Door de gemeente wordt het stuk weg ook wel 'de hel van het noorden' genoemd. Wethouder Arends: "Een klinkerstrook waar de wedstrijd wel eens beslist zal kunnen worden."

NK Tijdrijden

De drukste dag tijdens het NK is woensdag 24 juni bij het tijdrijden. Op verschillende plekken in de gemeente starten de renners. Elke categorie heeft z'n eigen startplek. De finish is in het centrum van Emmen bij de nieuwe Hondsrugtunnel.

De wielrenners fietsen tijdens het NK meerdere keren door de Hondsrugtunnel.

Wat kost dat?

De gemeente Emmen betaalt 150.000 euro om het NK te organiseren. Daar komen nog eens een ton aan bijkomende kosten bij. Die moeten vooral worden opgebracht door sponsoring. "Om de Gouden Pijl niet in de wielen te rijden, trekken we daarin samen op", zegt wethouder Arends. "Bedrijven kunnen een deal sluiten zodat zij beide evenementen sponsoren."

Rondom het wielerspektakel organiseert de gemeente Emmen verschillende activiteiten in het centrum om het publiek te vermaken.

Sfeer op de route

"Vooral de mensen in Nieuw-Dordrecht hebben geluk, daar komen de wielrenners vaak langs. Ik hoop op mooi weer en dat de inwoners dan met z'n allen voor het huis zitten om van het wielrennen te genieten." blikt wethouders Arends alvast vooruit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl