Leerlingen De Meander plaatsen boompje voor overleden Maikel Kingma

ASSEN - Basisschool De Meander in Assen plantte vanmorgen een boom voor Maikel Kingma. Maikel zou vandaag 7 jaar zijn geworden, maar hij overleed op 24 januari toen hij met zijn slee in de Drentse Hoofdvaart in Assen belandde.
Meanderbosje was zijn speelplek
De ouders en zus van Maikel schepten de aarde om de boomwortels. De school kreeg van hen een beeld met een gipsafdruk van de voetjes van Maikel. "Hij speelde altijd erg graag in het Meanderbos en rende altijd als een van de eersten over het bruggetje naar de speelplek", zegt zijn vader Frans Kingma.

Bij de herdenking stonden alle 240 leerlingen, veel ouders, familieleden en leraren samen toe te kijken. De boom is een Magnolia Kobus, dezelfde initialen als die van Maikel Kingma. De Magnolia geeft in het voorjaar grote witte bloemen. Volgens de ouders staat de boom op een prachtige plek.

Vader Frans Kingma en moeder Winnie Weijer prijzen de school voor speciaal basis onderwijs om dit initiatief. Zij vinden dat de school heel goed is omgegaan met het verwerken van het verlies in de klas samen met de ouders.

Witte duiven
Tijdens de korte herdenking zijn ook tien witte duiven losgelaten. Eén duif bleef nog even kort op een tak zitten en keek daarbij strak naar de ouders. Een symbolisch moment vonden velen die bij de emotionele herdenking aanwezig waren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl